Фулфилмънт услуги от Tradefy

Фулфилмънт процеси в Tradefy

Правилното и своевременно изпълнение на онлайн поръчките играе важна роля за осигуряване на положително потребителско изживяване, дългосрочен успех в електронната търговия и реализиране на положителен финансов резултат.

Затова е важно да имате поглед какви са процесите във фулфилмънт центровете за да можете да направите правилен избор на оператор или подходящ софтуер за вашия фулфилмънт склад.

Получаване на поръчки

Благодарение на големия брой интеграции с различни платформи и CMS-и, поръките се изтеглят от Tradefy и вие ще ги видите в една страница с ясно обозначение на маркет плейса на който са направени, дата на създаване, клиент – държава, име и телефон, статус и др. Tradefy поддържа интеграции с Amazon, eBay, Kaufland, Shopify, Emag, Etsy, WooCommerce, OpenCart. CloudCart, ConvertBuilder, Seliton, GombaShop, Wix, Sellavy и др.

Ако получавате поръчки по телефон Tradefy ви предлага удона форма за попълване с филтри за постоянни клиенти, лесно търсене на продукти и информация за стоковата наличност и поръчаните до момента количества.

Следене на стоковите наличности

В Tradefy стоковите наличности се променянт в момента в който се събере продукт за определена поръчка, извърши се доставка, или се заприходи връщане от клиент. Така вие имате информация в реално време за стоковите салда, които при ваше желание чрез интеграциите ще се подават към определени или всички магазини за да не се получи продажба на продукт, който не е наличен.

Освен това при подаване на поръчкта към фулфилмънт склад вие отново получавате информация за наличностите и отново е въпрос на ваш избор дали да подадете поръчка с продукт без наличност/ако чакате доставка/ или тотално да се забрани подобна възможност.

Подготовка на фулфилмънт поръчките

Подготовка

За склада подготовката е най-трудоемкия процес, но той е от ключово значение за качественото изпълнение на поръчките, а за  вас нещо което се случва зад сцената, освен ако не използвате собствен фулфилмънт център.

В Tradefy това се случва по следния начин:

  • Генерира се списък от стоки копто трябва да бъдат намерени и взети от склада.
  • Tradefy води оператора до конкретно място, където де намира съответния продукт.
  • Оператора потвърждава, че е на правилното място мястото прочитайки баркода след това продуктите.

Етикетиране

За вас това също е продедура която се случва зад сцената.

Освен, че трябва да отговаря на изискванията на куриера, етикирането трябва да гарантира, че отпечатания етикет ще се залепи на точната пратка, а не на някоя друга.

Правилното попълвне в съответствие с изискванията на куриера, точността на изпълнение, както и скоростта на обработка се осигурява и гарантира от Tradefy. От оператора се изисква да следва процедурите и да „слуша“ Tradefy.

Изпращане

Tradefy е изградена на принципа „Нулево доверие„, каво означава това за изпращането на пратките:

  • Всяка пратка трябва да се предаде на куриера за който е подготвена.
  • Трябва да се гарантира, че пратката ще стигне до депото на куриера, а няма да се „загуби“ по трасето.
  • Пратката трабва да се проследи до получателя или до връщането в скалда.

За това в Tradefy са създадени процедури, които дават информация в реално време за статуса на пратката.

Управление на връщанията

Управление на връщанията

Закона гарантира правото на клиента да върне закупени онлайн стоки и реално това е доста честа практика, но за търговеца това води до сериозни загуби. Как Tradefy ви помага:

  • Проверка на състоянието на върнатат стока. Най-важния момент при обработка на връщанията е да се установи дали продукта е годен за последваща продажба.
  • Съхранение след проверката, стоката се съхранява за последваща продажба или за връщане към търговец.

Фулфилмънт услуги предлагани от центровете на Tradefy в България и Европа

Тук може да намерите основните фулфилмънт услуги които предлагаме, ако имате питания или не сте сигурен, как трябва да се свърши конкретна задача, свържете се с нас ще я обсъдим и ще намерим решение.

Свържете се с наш фулфилмънт експерт

Независимо дали сте стартиращ или утвърден бизнес, дали имате въпроси относно нашите фулфилмънт услуги или искате да започнете веднага. Изпратете запитване и ние ще се свържем с вас до няколко часа.

Registration
Български